Friday, September 23, 2011

My Body is here, But my Mind is somewhere else

Assalakualaikum. hye semua. da lama iqa tak jenguk blog ni. dashboard pon dah tak pernah buka. blog tak leh deactivate ke? kalau boleh tolong ajarkan iqa kejap. memang rasa macam nak deactivate sekali dengan facebook pon nak. Allah, dah 3 hari iqa kat KL. baru minggu lepas iqa dengar suara mama abah, gelak tawa adik2, tapi hari ni, sekali lagi kena mulakan hidup susah, perit, jauh dari family. sepatotnya iqa bersyukur, at least iqa still dalam Malaysia, tapi selalunya memang setiap sem sekali je iqa balik atas sebab2 tertentu. setiap kali bangun tidur mesti dengan harapan yang kuat berharap yang semua ni mimpi, and iqa masih di rumah.. haha, memang imposible!

baju ni, mama yang beli, mama jugak yang pilih sebelum iqa balik KL :)


hari tu time on the way balik, bas yang iqa naik terlibat dengan kemalangan kecil kat hentian sebelah kat highway. naseb baek tak de pape. terkejut jugak, tengah nyenyak tidur tiba2 denagr hentaman kuat. tengok2 ada lori langgar sebelah kanan bas. iqa duduk kat sebelah kiri. tapi alhamdulillah tak teruk. kene tukar bas ja. bahaya an naik bas malam2. time tu pukul 2,3 pagi. so nak call abah pon kesian. sepatotnye, stop 10 minit, lanjut sampai hampir sejam lebih sebab kena tunggu bas lain.

adoi, otak asyik melayang je. kejap ingat sana, ingat sini. sekarang ni pulak dah kuat berangan! berangan 24 jam. Allah, boleh sakit mental la macam ni. bila tengok cite korea, mula la berangan nak jadi cam heroin. tak payah nak berangan la Afiqah! tak de nye laki sweet2 macam dalam cite korea tu dalam dunia realiti ni! =.='

oke la, makin bosan kan blog iqa? ye, iqa tawu. iqa sendiri tengok pon bosan. kena tutup agaknya blog ni. sebelum jadi blog sampah, merepek bukan2. jom sape2 teman iqa keluar? bosan gila weekend ni. kita dating yukk! haha salam :P


15 comments:

nurul diana said... [Reply]

huhuhu x mau sedih2 ye kak , huh ! mujur kmlangn kecil je

NURUL NADIA ROSLAN said... [Reply]

huwaaa homesick jugak :(

♥e'in♥ said... [Reply]

alhamdulillah.. sib bek tade pape..

rara pinkmafia said... [Reply]

hmmmm take care dear...ala ok je.mana ada bosan lah. =)

afiQah ismaiL said... [Reply]

@nurul diana : aah, tu la. nseb baek. klau besar? ewrrr, jgn sebot =,='

afiQah ismaiL said... [Reply]

@rara pinkmafia : da mkin bosan da. huaaa :(

kaizen said... [Reply]

same la naseb kite iqa...

perot buncet said... [Reply]

jom deting yuk. aku pon jiwakacau gak.ko dok mana eh? roger kt blog aku balik eh :)

afiQah ismaiL said... [Reply]

@perot buncet : amboi, ajak dating btol :P

tasya said... [Reply]

Wah,comel lah gamba kak Fiqa :D

cik ummu nsa said... [Reply]

ah!! u so gojes!! jeles woooo....

Urzain Hussain said... [Reply]

next time mybe can be more careful,,
[^^,]v

m0sHiE~ said... [Reply]

cun giler^^

zacky786 said... [Reply]

hee.~ kuat berangan

nik_farhan1101 said... [Reply]

nice blog..keepin update ;-)