Tuesday, March 29, 2011

doakan abang saya cepat sembuh :(

assalamualaikum. first of all, rindu sangat nak berblogging. iqa baru habes final exam. memang busy sangat sampai tak sempat nak update pape. overall, exam iqa semua oke la. just ada jugak la subjest yang iqa tak bole buat. biasala kan. kalau betol semua kang hebat sangat plak. haha! :P

actually, berbalik pada tajuk, final exam iqa tak berakhir dengan kegembiraan, final paper alhamdulillah, bole buat dengan baik. iqa habes exam hari ahad, tapi abah and mama 1 fmly nk datang amik iqa hari rabu n dalam masa yang same nak jalan2 kl sekali. sebab semua keje kan, so hari rabu baru mama ngan abah dapat cuti. mula2 tu, plan nak keluar jalan2 dlu ngan kawan2 hari isnin, then selasa kemas2, rabu terus balik. memang dah plan macam2 dah nak bawak adik2 pegi sana sini. excited la katekn.

hari ahad malam isnin tu, entah knape, iqa tetiba rajin nak kemas semua barang. habis licin bilik iqa, iqa kemaskan. baju2 semua iqa da masukkan dalam bag. sampaikan bf iqa kta, gila semangat kemas awal2. rupa2 nya dah ada petanda semua tu. awal pagi isnin, abah tepon cakap abang accident hari ahad malam isnin tu. mula2 iqa ingat jatuh2 moto biasa tu. sebab abang memang kerap jatuh2 moto tu. bila abah cakap, iqa relax je. tapi abah serius jmula serius then abah cakap abang teruk. iqa terdiam. iqa tak tawu nak cakap ape. air mata ni setitik demi setitik gugur. isnin malam tu abang operation. abah macam serba salah. dia tak nak tinggalkan abang, tapi dalam masa yang sama, abah tak sampai hati cakap kat iqa tak bole datang amik iqa rabu tu.

abah minta iqa tunggu. tapi adik mana tak sedih bila abang sendiri terlantar kat hospital, iqa plak jauh kat sini. iqa tak pikir panjang, terus iqa amik tiket bas, pukul 12 tgh hari terus bertolak balik kedah. naseb baikla barang semua da kemas. maybe dah memang petunjuk untuk iqa balik isnin tu.

alhamdulillah, operation semua oke malam tadi. awal pagi abang tepon cakap sakit. iqa satu family terus bergegas ke hospital. abang masuk hospital perlis, jauh jugak la perjalanan nak sampai. kesian sangat iqa tengok abang. geram jugak ngan owg yang langgar abang tu, tapi nak buat camne, dah takdir kan. disebabkan tu, iqa pon abah dah tak bagi bawak moto. iqa tawu abah risau. mama jangan cakap la, sepanjang masa mulut tu baca doa.

iqa harap sangat abang cepat baik. nak gadoh2 balik macam dulu. sunyi sangat rumah sekarang. iqa kena jaga adik2, abah mama pulak tiap2 hari ulang alik hospital sampai lewat malam. okelah semua. adik2 da bising. sebelum dowg bertumbuk, baik iqa off dulu. doakan abang iqa cepat sembuh ye. assalamualaikum :')


15 comments:

aCeraP :) said... [Reply]

erk....doakan dia cepat sembuh..

PeNgEmiS dUniA said... [Reply]

saba ye hani . xmo sedih2 . insyaallah abg sehat tu . fad doakan abg hani sehat k :)

nur afiqah hani said... [Reply]

@pacek kerepot : jgn nk erkk sgt nah. haha

@fad : tnx fad :)

gadis oren said... [Reply]

semoga abg iqa cepat sembuh k .

si ngokngek said... [Reply]

harap dya cepat sembuh k..jgn nagis2..

nur afiqah hani said... [Reply]

tQ :)

~safika~ said... [Reply]

smge abg u cpt smboh ye jgn sdeh2 k....

nur afiqah hani said... [Reply]

tnx dear :)

syamimi fatin said... [Reply]

semoga abg iqa cpt smbuh. jgn sedih2, jga adik2 baik2 k :)

Mia Ara said... [Reply]

smoge cpt sembuh ! btw jln2 dan follow , follow back ye :)

Mia Ara said... [Reply]

smoge cpt sembuh ! btw jln2 dan follow , follow back ye :)

munira sajuti said... [Reply]

kenapa if something nal jd, mesti tnjuk petanda ;(

yaya_flanella said... [Reply]

get well soon to him :)

yay@azidie89 said... [Reply]

moga abg kamu cepat sembuh..
bersabarlah dalam menerima dugaan dari tuhan =)

Nobita Sensei said... [Reply]

amiinnnnnn.