Friday, August 12, 2011

Taktik minta no.fon cara baru! hahahaha

Align Center
tempek gambar sendiri untuk kepuasan diri. shadapp oke!

assalamualaikum semua. camne puasa? jangan ponteng2 ehh. minggu busy dah bermula. so isnin ni, start la 1st paper untuk final exam. belom ready lagi ni. agak susah subject2 sem ni. risau nye lah hai. harap2 iqa boleh jawab ngan baek semua paper final nanti. amin!

sebenarnya kan, disebabkan pelik2 sangat cara orang minta no fon sekarang, sebab tu terdetik nak buat entry. entry merepek lagi untuk kali ni ye.

Cara hebat 1!
(FB chat)
A : hye
B : hye back
A : err u, saya dah hilang la no awak
B : no saya?
A : aah, no awak. saya tukar fon, no dah hilang
B : bila saya bagi no kat awak?
A : alaa, lupa la tu. kan dulu awak pernah bagi no awak kat saya
B : yeke? tak de la. mne pnah bg
A : ye! awak ada bagi. lama dah. dulu2. awak lupa kot
B : masalahnya kn, saya baru je approve awak semalam kot

5 minutes later....

A : A is unavailable. but u can still send him a message
B : =.='

Cara hebat + superb + bengong 2!
(mana2 lokasi di luar seperti di taman bunga, ececeyhh)

A berlari2 ke arah B seperti emergency
A : awak2, minta tolong bole?
B : apa?
A : sorry sangat2. saya emergency gila ni
B : oke, tapi apa?
A : saya nak pinjam fon kejap. nak call kawan saya. fon saya mati ni. saya tak biasa jalan kat sini
B : oo oke. amikla
A : kejap ehh, kejap je saya call

tak sampai 30saat pon!

B : eh, cepatnye. tak cakap pape pon
A : ni saya mzcol no saya. thanks eh bagi no :D
B : #mata terkebil2 macam tengok biawakman
A : bye2, t saya call taw
B : . . . . . . #speechless

malamnyeee....
A : terima kasih awak bagi no! hahaha sorry taw (sms)
B : Argghhhhhhhhhhh! shit, double, triple shit! =.='

bengong tak kawan2? situasi yang berlaku di atas adalah situasi yang berlaku pada iqa. hebat la orang sekarang mintak no. so untuk semua, rasa2 nak no sape yang korang minat, boleh lah buat taktik macam atas ni ehh. sekian =.='

47 comments:

sharifahzakiah said... [Reply]

hik3 kesian iqa. msti selalu kne kacau en ? comel ngat tu yg kne kco tu :)

♥ cik_farah ♥ said... [Reply]

hahha..
yg 1st tu pnh jadi kt farah..
2nd tu xde.. hihih..
org cntik mst la ramai yang nak num.. huhuh

Nurul Fifi Amalina said... [Reply]

sakit je hati yg situation ke 2 tu.. hahahaha...

LinE PuTih LiNe HiTaM said... [Reply]

nak no phone.. kali ke 8 ratus dah ni..

erkk... entah

Syamimi Nazifa said... [Reply]

bengang gila :D

nur afiqah hani said... [Reply]

@sharifahzakiah : mne ade comel pon. mengada je lebih dorg tuu. huhu :(

nur afiqah hani said... [Reply]

@♥ cik_farah ♥ : ohtidak!! mne adeee

nur afiqah hani said... [Reply]

@Nurul Fifi Amalina : kann? sakit hati gila iqa! =.='

nur afiqah hani said... [Reply]

@LinE PuTih LiNe HiTaM : check inbox! haha :P

zatytastic said... [Reply]

manusia makin kreatip inovatip.hehehe

nurul diana said... [Reply]

x nak no , sbb da ade , hehehe

nur afiqah hani said... [Reply]

@zatytastic : inovatip mnyusahkn org. haha

nur afiqah hani said... [Reply]

@nurul diana : shh! jgn gtaw org :P

muhamadsufian89 said... [Reply]

iqa nak no fon!!!! hahaha

nur afiqah hani said... [Reply]

@muhamadsufian89 : meh nk bg! haha

Ana Farhana said... [Reply]

HUHU,BETOI2.. taktik skg. :P

FizaFizz said... [Reply]

hik3...macam2 ek diaorg nihh..
untunglahhh ramai peminat! :P

kaizen said... [Reply]

tuan blog boleh lempang mamat tu dgn izin sy.. hehehe sumpah xleh bla...

Muhammad Lufti Zaidi said... [Reply]

Haha gempak style dia,

nur afiqah hani said... [Reply]

@FizaFizz : mne ade peminat pon. huhu :(

nur afiqah hani said... [Reply]

@kaizen : alaaa, xsmpat lmpang hari tu :P

MR. MIND said... [Reply]

jd follower ke 999

urzain hussain said... [Reply]

ade jugak orang macam tuh punye taktik..

penah kena kacau ngn taktik tuh kewp..

huhu..(^^)

iyka zulaika said... [Reply]

dahsyat sgt yg num 2 tu . haha :D

nur afiqah hani said... [Reply]

@MR. MIND : tQ ^^

nur afiqah hani said... [Reply]

@iyka zulaika : yg tu shit nmenye :P

shafiqabdshukor said... [Reply]

adeh..
ciannye..
msti tiap2 hr kn kacau..

nur afiqah hani said... [Reply]

@shafiqabdshukor : ehh, xde la smpai gitu :P

Erra Kyra said... [Reply]

patut ika tulis lagi satu....kisah ni..




diorang(para2 adam) kalo nak amek no tepon..diowg gi kat kedai topup tulis...so bila lalu je si hawa...diowg pure2 tunggu nak topup gak,after hawa tulis no kat buku topup..




then bila hawa dah blah...diowg catat no siHAWA..dan dimalam nya....

adam:HELLO!!cantik TUDUNG AWAK PAKAI HARINIH!=D

hawa: ????







haaa ponin!! xtau pe y sy cite n tulis diatas..tatabahas ROSAK!haha


tapi ika faham la kan maksud nyerr?????hehe^^

fahmie firas said... [Reply]

Best entry nie
Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.
http://fahmiefiras.blogspot.com/

nur afiqah hani said... [Reply]

@Erra Kyra : hee paham2. aah jgk kn.
tp iqa xpnah lg la kne camtu. msti erra da pnah kne cmtu kn? :P

nur afiqah hani said... [Reply]

@fahmie firas : oke, sure :)

haikalblank said... [Reply]

hahahaha asal macam terasa je...dulu masa aku zaman sekolah aku pernah buat...wah, wah...HAHA

:D

dan aku tahu sakitnya hati perempuan tu..hehe

myra yusreena said... [Reply]

haha..adoyaii macam macam!

nur afiqah hani said... [Reply]

@haikalblank : jgn buat dah!

CiK GorGeouS ! said... [Reply]

dah Layak dapat penumbuk suLung tuh~

cik dot said... [Reply]

haha. bdak2 skrg pndai btul ek.. ad2 j.;DD

Qama Rina said... [Reply]

hahahaha!!! kelaka lar...
dahsyat btol

nur afiqah hani said... [Reply]

@cik dot : sengal dorg ni :P

sYafIk-wAy said... [Reply]

tak pernah lagi bertindak macam tu , kalau knl dgn org perempuan 3 hari baru boleh nombor phone tu pun 30% je . haha

aizadalias said... [Reply]

hahaha..2 baru skill basic tu..blom yang profssnal lagi ;p

yaya_flanella said... [Reply]

orang comel kan. hiks

nur afiqah hani said... [Reply]

@yaya_flanella : ehhh, mne ade. huhu

e|m|a said... [Reply]

Yg second story tu lawak xD

kaizen said... [Reply]

len kali b4 bagi tu lempang dlu hahaah

El said... [Reply]

arghhhh! kenapa kantoikan taktik tu????
haha =p

nur afiqah hani said... [Reply]

@El : ehh, mesti, sebelum ramai jadi mangsa. haha