Monday, August 8, 2011

Bawang merah ke bawang besar?


assalamualaikum semuaa. rajin tak iqa update blog. ye la, minggu depan da start final exam. so, minggu ni la nak berpeluang update blog pon. hari ni tak berapa sihat sangat. maybe sebab tak cukup tidur, letih study tak menentu. nak buat cmne, kena la korban sikit da nak final.

actually, iqa nak kongsi sikit kejadian hari ni. kejadian? haha, ayat cam taik je. iqa gi ngan kawan kat alamanda tadi (alamanda lagi =.='), so, terpaksa separate kejap sebab iqa nak beli barang dapur, and kawan iqa nak kena pos barang. iqa pon menuju lah dengan penuh kelembutan dan keayuan ke carefour. muahahahah

iqa gi la bahagian bahan2 mentah, sayur, ayam semua kan, nak masak untuk berbuka. tengah sibuk2 pilih bawang tiba2 ada sorang laki ni tegur iqa :

unknown : awak, nak tanya?
iqa : aah, boleh. ape?
unknown : yg mana bawang merah, yg mana bawang besar eh?
iqa : ?????? yg tu la bawang merah *tunjuk kt bawang merah*
unknown : ehh, ye ke ni bawang merah. abes, yg besar ni pon kaler merah jugak. haaa, cane??
iqa : *speechless*
unknown : awak???
iqa : ehh, owg kate ni bawang merah, bawang merah laa!!
unknown : hahaha, oke2, mekasih
iqa : *jalan laju2 gi tempat lain*

cis! ape punya soalan. sakit hati. saje ar tu nak kenakan orang. baru je semalam baru update pasal cara nak hilangkan marah. kan dah marah lagi. dah la. merajuk ar camni. tak nak dah beli bawang pasni. bye :(


13 comments:

aZy... said... [Reply]

boy ke gurl?
klo gurl soh die p tadika balik blajar...
klo boy sje je tu nak m'gatal..huhuhu

nur afiqah hani said... [Reply]

boy la. huuu :(

mimi fatin said... [Reply]

ahaha... dia saja nk mengusik je kot :)

zEri sAfEerA said... [Reply]

hahaha die nk test power la 2. hehe

nur afiqah hani said... [Reply]

dia mmbuli insan yg lemah. haha

J.Syazwana said... [Reply]

hahaha dia nak ngurat awak kot :P

Sarah Naiema said... [Reply]

Mengatal je si mamat tu..

Lain kali tunjuk depan bijik mata sampai mata pedih2 baru dapat beza kot...

Sabar2 jangan marah ^^

Diya Lolipop said... [Reply]

nak gurat 2 huhuhuh

kaizen said... [Reply]

sian iqa.. hehehe

*suke org tu nyakat iqa kn?? hahahaha

latest entry Adab-adab di Bazar Ramadhan & Bila Perempuan KENCING BERDIRI

Mr.B[e]ave[R] said... [Reply]

eh...xsamew ke dua tu..ahaha...

nur afiqah hani said... [Reply]

mane same! aaaaaaaaaahrrrhhghhh!

Ahmad Hisyam (Lighta Shadowee) said... [Reply]

apa beza bwg putih ngn bwg besar ek? gua pon xtau ler...trehehe...

Segmen Rekemen Blog Bersama LIGHTA SHADOWEE

Mr.B[e]ave[R] said... [Reply]

serius igt kan samew....huhu..kner menuntut ilmu agi ni kalo gitu