Tuesday, August 2, 2011

serius saya TAK SUKA lelaki jenis ni! huh!


assalamualaikum semua! yeayy, iqa tak da post pon pasal puasa kann. ish3. tak baik betol. bukan apa, iqa busy ngan quiz, assignment terkumpul semua, so blog terpaksa ditinggalkan sementara waktu. hehe. so camne puasa? mesti semua dah excited tak sabar nak raya kan? iqa dekat raya nanti baru balik, harap2 sempat la beli apa yang patot :)

oke actually, iqa nak cakap siap2 la, memang ada segelintir jenis lelaki yang cukup2 iqa tak boleh terima. sekarang ni makin banyak pulak lelaki yang suka buat iqa marah. dah 3 orang cakap iqa, panas baran, suka marah2, yes, memang pon. so, kenapa nak cari pasal. iqa tak kan marah tak bersebab oke! tolong paham!

Baru kenal tak sampai seminggu gatal bersayang2
yes! iqa memang tak boleh lelaki macam ni. selalu jumpa kat chat. fine, iqa layan kot semua orang. sapa yang chat ngan iqa, insyallah, tak busy memang iqa reply. tapi, bila keluar prkataan "syg" tu, jangan tanya la kenapa iqa tak reply. iqa memang tak suka. kalau baru bape hari nak bersayang2, brapa banyak dah pmpuan kau dah cakap camtu? memang kesian lah sape jadi GF kau. cepat kau cakap sayang, cepat jugak la kau tinggalkan GF kau nanti eh?

Caring tak bertempat
Pelik eh? bukan tak suka. iqa suka sangat laki yang caring, yang ambil berat. tapi tak da la sampai merimaskan! asyik tanya soalan yang sama. tiap2 hari hantar mesej, cakap, saya sentiasa ada untuk awak bagai. kejadah? then soalan tak berasas je. nampak macam buat2 pulak. ye la, baru kenal kan. boleh la nak caring melampau camtu. boleh la nak tanya semua, cuba dah lama, ada lagi nak macam tu? satu dalam seribu la kan

Saya bukan "high standard"
oke, iqa tak suka naik moto ngn laki. bukan iqa pandang rendah ke ape, tolongla jangan salah paham. cakap iqa high standard bagai. iqa naek jgk ape ngan abah, ngan abang. tapi yang muhrim la. tak manis kot naek ngan moto berkepit macam tu. bukan iqa memilih. kalau iqa memilih, tak naik langsung la. tapi sebab tak sopan. yela, kan macam rapat gila bila naik moto tu, badan dengan badan bersentuh. tak elok la kn. ye, iqa memang kisah sikit bab ni. bukan sebab standard ke ape. hm

Memaksa
nak paksa2 benda yang kita tak nak. sape suka? kadang2 tu ajak keluar, bila cakap tak nak, nak marah2, tacing2. pastu seboleh2 suruh jugak. pastu camna iqa tak marah? bila cakap tak nak tu means tak nak. jangan la buat benda yang orang tak suka. kan senang

Suka membangkitkan isu sensitif
means that, benda yang kita tak suka. dah tawu tu iqa tak suka, nak jugak dia cakap. ni selalu dikaitkan ngan sayang2 tu la. dah cakap jangan panggil, tak suka. makin kerap plak dia nak sebot. pastu bila dah kena remove nak kutuk2. haha kesah plak? padan muka :P

so, tolong paham, kalau ada yang nak cakap iqa sombong, sila kan. iqa panas baran? yes, cakap ja. anything! iqa tak kesah. memang iqa pemarah, macam abah iqa. tapi iqa rasa bersebab kot. kbyemuahh


26 comments:

mary ann ;) said... [Reply]

waaaa..marahnya dia..heheh

sabar2...jgn dlayan lah org mcm tu ;)

nelly said... [Reply]

haha ..nelly pun tak sukaa !!!
:D

ada juga jumpa ..last2 kena lah maki hamun kan ~
:p

asTaNa iMpiaN said... [Reply]

biasalah lelaki...lumrah la nk ngorat2 ni...huhu

sy pun x suka laki cmtu...tp x smua la cmtu kn..

audiidamerczzz.blogspot.com

follow me ;)

Syazwan Che Deraman said... [Reply]

mahal bahasa syg tu :).

pinky_liscious said... [Reply]

setuju!! nampak sangat iklas dia tu.. anti lelaki mcm tu.. uurrfff... hehe

nur afiqah hani said... [Reply]

kan2? btol "syg" tu mahal. patot utk org tersyg je :)

muhamadsufian89 said... [Reply]

ok la dah tak panggil iqa sayang dah pasni. errrkk! haha

yad'z said... [Reply]

lelaki yang betul2 sayang kita.. tak kan sewenangnya panggil kita sayang... dia akan jaga batas berhubungan dengan kita.. =)

nur afiqah hani said... [Reply]

thats right dear. dia akan pggil utk org yg btol dia syg :)

ROROI said... [Reply]

Lelaki ni suka test...Kalo dia panggil syg n awak senyap,dia akan go on, mula masuk bab2 yang lagi terbabas....

Best solution? Tampor je~:D

Engku Sofea said... [Reply]

sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Mekz's! said... [Reply]

sabar qa sabar. bulan puasa ni. :))

Apple Zara said... [Reply]

agree ! haha :)

kaizen said... [Reply]

ok statement yg last skali tu menunjukkan iqa marah so semorang sila berhati2 terutama lelaki think b4 act...

*pesanan penuh ikhlas ini ditaja oleh iqa.... hehehehe

cool yer iqa... xbek marah2...

nur afiqah hani said... [Reply]

haha mne ade mrh ponn :P

aremieroul said... [Reply]

hu3..

May Maisarah said... [Reply]

Whoaaa...suke la entry ni.part plg setuju psl naek motor tuh...siyes x suke dan x akan nek motor dgn lelaki bkn muhrim.

Chachos Cheezy Wedges said... [Reply]

nak gelak je boley?? hahahaha!!
nice laa... =)

Nana Eddy said... [Reply]

I like~~ hehe. Bab naik motor tu tersangat lah setuju. Amatlah tidak manis tgk anak2 dara org naik moto ngan lelaki. Sorry to say sesiapa yang terasa, anda nampak tersangatlah "murah" dan "low standard" bila buat macam tu.

Takpe ika, hig standard pun takpe. Kita tak rugi pun~

First time visiting here. I'm Nana Eddy, the Brat :)

saiazuan said... [Reply]

hurm... laki demand something n girl also demand something.. stuju ngan sy bkn high standard tu, xmanis klu naik moto.. apa salah sewa kereta for date, lebih selesa :)

nur afiqah hani said... [Reply]

hehe, kann? xcomel la naek moto :P

Lilynn Sazlin said... [Reply]

setuju 100%

:)

firsttime dtg blog awk,..
:)

Apel D. Doragon said... [Reply]

kalau nk ngorat cakap la sesiang nk ngorat.. kekeke..

shafiqabdshukor said... [Reply]

owh...
x bese la..

nur afiqah hani said... [Reply]

@lilynn : hello dear. welcome :)

@apel : btol2. sng kn. haha :P

LyaLuna said... [Reply]

lg ta beshhh. bru knl sbuln dua da pndai pgg2 n raba2. amboi2. sahsah gataiiii >.<

http://yanadimple.blogspot.com/