Sunday, August 7, 2011

Cara hilangkan marah versi sayeee :P

comel x? tolong cakap ye! hahahahahah

hello semua. assalamualaikum. apa khabar dong? diharap semua baek2 aje ye. sape kat sini tak pernah langsung rasa marah, meh sini nak sepak. haha, pentipu la kan kalau tak pernah marah. iqa sangat suka marah2. biasalah, orang panas baran, memang macam hobi kalau marah ni. kadang2 tu tak terkawal jugak. sampaikan, yang tak da kena mngena iqa marah gituuu je. kesian kan. selalu sape2 yang chat dalam FB tu la mangsa keadaan. asyik kena ja, kalau mood iqa time tu tak baek. minta maaf ye kalau iqa termarah korang. serius tak sengaja :(
setelah dikaji2, iqa rasa cara2 ni leh buat iqa kurang marah. orang kata laa, berkesan ke?

Kalau tengah berdiri, duduk. Kalau tengah duduk, baring!
eh, yeke? kalau baring memang terus tidur la kan. kui3. entah la betol ke tak. ni kawan iqa yang cakap. pernah jugak dengar pasal ni, tapi kalau iqa, marah bukan sikit2. iqa jadi hulk terus. mana sempat pikir2 pasal berdiri duduk ni :P

Minum air
Heheheh, ni iqa selalu buat kat abah. kalau iqa ada rosakkan pape, iqa bawak air bagi abah minum dulu. tak de la kena marah sangat kan. yang ni mujarab kot, sebab bila kita minum air, rasa sejuk sikit badan tu. insyallah boleh kurang sikit rasa marah yang membuak2 dan berapi seperti bunga api tadi. *tetiba

Jerit kuat, kuat dan kuat lagi!
Untuk yang bersuara comel seperti doraemon tu jangan cuba ye, nanti terus hilang anak tekak tu datang saman iqa pulak. haha, sebagai contoh, korang geram kat sape2 kan, jerit kuat2, :kau gile!!!!" kat mana2 tempat tak de orang. 'baek' kan nasihat iqa? dah kata nak bagi hilang marah, lepaskan je la. bagi kurang sikit. tak da la rasa sakit hati sangat

Jatuhkan je semua barang atas meja tu
Diminta barang-barang berharga yang mahal2 termasuk jugak barang2 kaca diasingkan dulu eh. barang berharga sayang la kalau rosak. barang kaca nanti kalau pecah korang tak pasal2 kena spend time bersihkan rumah pulak. tak pon bantal ke bear2 korang atas katil tu balingkan turun bawah dah la. hihihi :P

Tengok cite lawak tahap pecah usus perut
Ni iqa selalu sangat buat. alaa, susah2 tengok je si sepah gile tu punya show. boleh punya la tergelak2 jugak. agak2 tak lawak bagi korang, carila mane2 yang korang rasa lawak. kalau macam iqa, iqa suka matluthfi *pengakuan berani mati =.='

Amik wuduk dan dengar ayat suci al-Quran
Alhamdulillah, akhirnya iqa mengeluarkan jugak nasihat yang memberangsangkan lagi fantastic! konpem sejuk hati korang. siap yang tadi nye marah bagai nak gile mesti rasa nak menangis. rasa bodo tak marah sorang2 pastu orang yang kita marah pon sikit pon tak heran? sakit hati kannn. so, dengar la surah2 ape yang ada dalam laptop tu, biar hati yang tadi membara kembali tenang seperti air di sungai. acecece

so, jangan marah sesuka hati. tak baek marah2 ni tambah2 bulan puasa. kena kawal sikit. agak2 nak sakit hati tu, stop terus dari ape yang sedang korang buat tu. means that kalau tengah msg ngan orang yang buat kita marah tu, terus stop sekejap msg ngan dia. abes cita. jangan panjang2 kan rasa marah tu, nanti susah. tambah2 kalau yang macam iqa, cepat tacing ni. hihi thats all, tata :)


21 comments:

aisya said... [Reply]

ahaha. bgus tips nie sume. yg last tu terbaekkk !

Wanz Mejuez said... [Reply]

Yes petua yang bagus untuk di kongsi bersama... >_< Saya suka!

nur afiqah hani said... [Reply]

tQ diorrr :)

syAzAnA said... [Reply]

tipss yg sngat bagussss!

Muhd Fadil said... [Reply]

yang last tu memang cara terbaik, tapi bukan semua amalkan. ye dak? hihi.. bila marah je, maki. huh...

J.Syazwana said... [Reply]

bagus !
entry ni memang palin sesuai untuk saya. kui kui :P

nur afiqah hani said... [Reply]

hehe mekasih!!! *gaya alleycat

LinE PuTih LiNe HiTaM said... [Reply]

dalam banyak.. sokong yang last je.. heheheh... jgn marah.. t berkedut muka tu bagai.. cepat lak nnt osteoporosis.. erkk??

atiranur79 said... [Reply]

bgus tip ni . heheheh .
gamba awk comey ar .. hihi '

done follow you (; follow me bck ..
http://atirablurbs.blogspot.com/

mimi fatin said... [Reply]

bgus tips ni hehe :D

nur afiqah hani said... [Reply]

atira : i will dear :)

LPLH : bagus, amik yg mane baek. hee

muhamadsufian89 said... [Reply]

cube ayah tu tengah marah bagi dia minum air panas. macam mana pulak?? haha

nur afiqah hani said... [Reply]

makin mrh la abe sufian. haha

kaizen said... [Reply]

patotnyer yg last tuh no 1...

latest entry Andai dia Jodohku & Bila Perempuan KENCING BERDIRI

sharifahzakiah said... [Reply]

hehehe semua yg iqa ckp tu mmg sy buat laa kan :) nice tips dear ^^

pinky_liscious said... [Reply]

yg tang usuus perut tu tak leh bla..ahahaha

zEri sAfEerA said... [Reply]

hee comey gambar. x nmpak mcm marah. ngee ^^

Anonymous said... [Reply]

Hi there @ bubukimochi.blogspot.com, I want to wish [b]Ramadan Kareem[/b] :)
Which is the sweetest event to do in Eid?

nur afiqah hani said... [Reply]

gmbar mrh la tuu. hee mekasih :P

Mar said... [Reply]

how come you curi matluthfi i hah hah hahhhhhh? *marah muahahh

Anonymous said... [Reply]

Assalam'alaiykum...
awk...awk...awk...awk..awk...awk...awk...awk..