Sunday, February 27, 2011

hilang selera makan . masalah menggunung =.='


hello! terkejut tak dengar tajuk entry iqa. hilang selera? haha, macam tak percaya kan. actually yes! sekarang ni iqa secara tiba-tiba tanpa signal2 dah hilang selera makan. iqa pon tak tawu punca sebenar, tapi, bila kat rumah ja, rasa macam tak penting sangat nak makan tu. tapi tapi tapi kan! keropok semua tu ade pulak selera nak melantak! pelik kan?

yang lagi tambah pelik tu, iqa bole pulak makan megi. maybe sebab da bosan makan nsi ngan sardin je. tapi sebelom ni dari sem 1 dulu tak de pulak masalah nak makan2 ni. adoii. iqa kadang2 sampai nak termuntah bila makan nasi. iqa ni dah la masalah gastric. susah la bila camni. bila malam ja, start la merana tekan2 erut ni. sakit jangan cakap la, sampai da guling2 macam dalam cite hindustan tu haa!iqa rasa, ni mesti sebab TEST and masalah yang datang bertimbun2.

  • Laptop rosak. Ni memang pantang gilew. rosak la pinggan ke cawan ke, janganlah rosan laptop ngan fon. sampaikan 10 kali restart baru boleh on! sampai menangis2 cakap dengan laptop "tolonglah hidup demi saya", baru lah dia nak on. mengada2 punya laptop. setiap kali off ja, memang bertaon la nak boleh on blik. ramai kawan2 iqa cakap kene format, adoii! berlambak la cite2 korea kena diselamatkan. hehe :P
  • Test tak habes2. ye, memang betol cakap orang, life student memang camni. tapi kali ni la iqa paling kecewa sangat dalam hidup iqa. iqa memang struggle gila untuk test kali ni. and memang yakin yang iqa dapat jawab, tapi tiba2. tak cukup masa plak. semua soalan tak la susah sangat, tapi bila soalan yang senang, iqa tak sempat jawab, terkilan gila. and yes! MENANGIS LAGI! sampai mama dah tak tawu nak pujuk. sedyh sangat :(
  • hamster tak berenti makan. hahahahaha! ni cari masalah namanya. tapi betol okeyhhh. hamster iqa ni tak habes2 makan. orang tak lalu nak makan, dia makan 24 jam. pas makan, tido! sakit hati aku! kalau tak bagi makan, digigitnye besi kandang tu (kandang??). time tenga tulis entry ni pon dia makan jugak :P

(kenalkan, nme dia bubu, tp pgl je si gomok! haha)


disebabkan iqa membujang, kat rumah tak de tv semua, so, laptop la satu2nya benda penting dalam hidup. bila tak dapat nak on je, memang merana jiwa dan raga. sampaikan malu bila hamster iqa tengok iqa menangis dengan muka menghairankan. haha.

10 comments:

zati said... [Reply]

hihik comel hamster iqa tu, gerammm ngeeee :D

nur afiqah hani said... [Reply]

tQ zati :)

Orkid Edyliyne @ OrkEd said... [Reply]

haiwan peliharaan satu terapi...
kalau tak boleh nak online, cakap je dengan bubu...
mesti dia jadi pendengar setia...

trylah hantar laptop dekat kedai...
ada benda yang tak kenalah tu...
(n_n)

nur afiqah hani said... [Reply]

tu la kannn, sakit hati laptop ni haa. sakit mata mnangis . hehe :P

PeNgEmiS dUniA said... [Reply]

nak hamster sekor leh ? hamster fad dh mati semue :(

nur afiqah hani said... [Reply]

alaaaa, ade sekor je. klau fad amik nt abesla hmster haniii :P

Dekcik said... [Reply]

sbar lah yana..2 semua dugaan..
jgn tension2 taw..ske hamster 2..chumil lo..

✿....rossa alina....✿ said... [Reply]

sabar ye..masala tu sekejap je..nanti okey semua tu..sabar k dear.. :)

nur afiqah hani said... [Reply]

i hope so :)

Dea said... [Reply]

selera mkn sayer xpenah hilang!!..huhu..