Saturday, May 21, 2011

mood slow lagi.


assalamualaikum. semalam seharian kat rumah sorang2, kawan2 keluar, ada yang balik. bila abah call je, rasa rindu sangat nak balik rumah sedangkan baru 2 minggu je iqa kat sini.tapi rasa kosong sangat hidup. bangun pagi ni pon, semua tetap macam biasa. tak da apa yang ubah. kadang2 iqa harap sangat bila iqa bangun ja dari tidur, semua ni adalah mimpi, and iqa masih lagi seorang remaja berumur 17 tahun. tapi iqa tahu, semua tu tak kan terjadi kan?

banyak sangat yang bermain dalam fikiran iqa. banyak sangat yang kena fikir. bila agaknya semua ni akan selesai, mungkin Allah je yang tahu. sampai hari ni, iqa masih lagi suka mengelamun, banyak termenung, sampaikan masuk kelas pon, pelajaran entah ke mana.

sekarang ni iqa cuba perbanyakkan tengok cite2 lawak, baca komik, yang boleh buat iqa tersenyum and ketawa cam dulu. tapi senyum tu tetap tak kekal. orang semua suka weekend kan, tapi iqa tak suka weekend, at least time ada kelas, masa iqa terisi sikit. tak da la fikiran ni asyik melayang je. ditambah pulak dengan orang dekat yang jugak turut menambah tekanan kat iqa. orang tak faham kita, takkan kita nak paksa.

by the way, bubu da sihat balik. dah kuat makan macam biasa. dah kuat buat bising macam selalu. kira dah sihat la tu kan. nasib baik la ada bubu, boleh jugak temankan iqa. pape pon, hidup mesti diteruskan.

Tak pernah terpikir olehku
Tak sedikit pun ku menyangka
Kau akan pergi tinggalkan ku sendiri
Begitu sulit ku menyangkal
Begitu sakit ku rasakan
Kau akan pergi tinggalkan ku sendiri
Di bawah batu nisan kini kau t’lah sandarkan
Kasih sayang kamu begitu dalam
Sungguh ku tak sanggup ini terjadi
Kerna ku sangat cinta
Inilah saat terakhir ku melihat kamu
Jatuh air mataku menangis pilu
Hanya mampu ucapkan selamat jalan kasih
Satu jam saja ku telah bisa
Cintai kamu kamu kamu di hatiku
Namun bagiku melupakanmu
Butuh waktuku seumur hidup
Satu jam saja ku telah bisa
Sayangi kamu di hatiku
Namun bagiku melupakanmu
Butuh waktuku seumur hidup
Dinanti ku

kenapa iqa letak lagu ni? adalah maksud tersirat di sebalik semua ni. tak nak update blog smpai mood ceria kembali. assalamualaikum

2 comments:

darxniq said... [Reply]

si dia kan selalu menemani...dah2..xmo sedih2..

nurul diana said... [Reply]

kite sama lah akk , mood tarra ! huaa !!!