Wednesday, May 18, 2011

hampir menjadi pembunuh.



assalamualaikum. hye semua.
entry kali ni berkisarkan tentang seorang gadis comel yang terganggu emosi dan fikiran. oke, perasan terima kasih. hebat tak tajuk? kang tak pasal2 polis baca dia datang tangkap masuk kandang besi tu kan. actually ni bukan kes bunuh2 orang okeyhhhh, ni kes penganiayaan terhadap binatang.

oke, memang beberapa hari ni iqa sangat banyak tertekan disebabkan banyak benda yang menekan. haha. banyak prob actually. dan kesihatan yang masih tidak mengizinkan. entah kenapa, kali ni iqa dah hebat bab2 termenung ni. dulu pelik tengok orang termenung, siap kagum oo macam mana orang boleh termenung. sekarang baru paham. iqa asyik mengelamun je, orang tanya lain, jawab lain. kadang2, dengar lagu jiwa-jiwa dah menangis bagai nak gila. ape kes? sejak bila pandai feeling ni? (sedangkan selalu je feeling).

disebabkan banyak yang ganggu fikiran ni, iqa sampaikan terlupa nak bagi hamster(bubu) iqa makan dan minum. kalau tak bagi makan tu oke jugak, ni tak bagi minum sampai kering gila and dah tak gerak. iqa rasa memang nyawa2 ikan dah time iqa baru perasan yang air and makanan dia da abes. dengan gelabahnya iqa terus gi amik air titik2 kat mulut dia. sumpah iqa bersalah gila, napala iqa kejam sangat. kita yang manusia ni pon tak bole tahan tak de air, dia yang kecik tu lagi la. iqa sayang gila ngan hamster iqa, dia macam segalanya untuk iqa. kat kl ni iqa tak da sapa2, jauh dari family, so bubu la tempat iqa nak lepas semua. naseb baik la lepas bagi air tu dia bangun jugak. iqa dah penah kelihangan sekor hamster sebelom bubu, so iqa tak sanggup hilang lagi.

maybe bagi korang yang bela hamster banyak2 tak rasa sangat kot kalau setakat mati sekor, tapi iqa memang bela sekor tu je, so kalau mati memang dah tak de la. alhamdulillah, bubu hari ni dah makin oke. iqa tak lepas2 tengok dia. rasa berdosa gila iqa. camna la iqa boleh terlupa pasal dia. tolonglah tenangkan fikiran iqa ni ya Allah. iqa harap sangat semua yang dah jadi sebelum ni ada penyelesaian.


bubu, get well soon :(

9 comments:

rara pinkmafia said... [Reply]

alololo comels nya bubu.bubu nk kwn ngn lulu x?lyly dh mati.so lulu tinggal sorg2.sian dye. =)
hehehehe. jgn mengelamun ag taw.bg bubu mkn.sian dye kena puasa.

nur afiqah hani said... [Reply]

hee okeyhhh :)

Syafiq Rosli said... [Reply]

hope bubu cpt shat k..

darxniq said... [Reply]

i'm sory...:(

kaizen said... [Reply]

alahai bubu...

zEri sAfEerA said... [Reply]

alolo bubu.
hopefully sume akan baik2 saja. byakkan brdoa...

nur afiqah hani said... [Reply]

bubu da semakin oke :)

niq : xpe. bkn salah awk :)

ieda said... [Reply]

soo cute of bubu ... adehh akak x belalah binatang2 kat umah nie .. takut anak2 jadi pembunuh :))

azi nur said... [Reply]

ala sianye bubu...cepat sembuh ye...