Tuesday, June 21, 2011

smile doesnt mean happy.

salam. hye. iqa frust sangat. test iqa minggu ni semua tak baek. semua hancur. test hancur, hidup hancur, semua hancur. nape iqa tak hancur sekali je senang. minggu ni kawan2 iqa semua bali, again, tinggal iqa sorang kat sini. sebelum ni, iqa tak kesah pon, tapi sekrang, dah tak de sapa nak teman iqa bila iqa sorg.

sekali lagi, semangat iqa jatuh. iqa down sangat. habes semua kertas2 latihan iqa koyak, iqa buang. iqa tak tahan da ya Allah. iqa tak tahan. nak sangat iqa capai fon, nak call dia. tapi iqa tak bole. dia da buang iqa, iqa tak bole call dia. iqa da delete no dia, tapi setiap no dia dah ada dalam otak iqa. sebelom ni iqa tak pernah hafal no org, ex sendiri pon, iqa tak ingat no dia. tapi, ntah camna, no dia bole plak iqa ingat.

iqa dah pegang fon, dah tekan pon no dia, tapi tak bole. iqa tak bole col. dia dah tak de untuk iqa. iqa ingat lagi, time iqa ada family prob dulu, dia la yang dengar, yang comfort iqa. tapi sekarang mne awak? mane? mane awak yang saya kenal dulu? yang ada time saya susah?

iqa nak sangat balik kedah, tapi tak bole, duit belom masuk, iqa tak nak susah kan mama abah. iqa dah col mama, tapi iqa tak bole cakap. iqa tak bole. iqa tak nak mama tawu iqa nangis. iqa tak nak mama cakap iqa lemah. tapi iqa memang tak kuat, ma. hidup iqa teruk ma kat sini. tak de orang peduli iqa.

orang yang dulu pernah iqa puji2 kat mama tu pon dah pergi ma. semua pergi. kenapa time iqa down camni, tak de sape kat sisi iqa? ngan sakit kepala ni yang dah dua minggu cket pon tak hilang. sampai iqa asyik nak jatuh je. kenapa iqa sekarang camni. ya Allah, kalau la bole aku kembali ke masa lalu. tolongla, tolongla habis semua dugaan ni.

4 comments:

nisa1069 said... [Reply]

sabarlah iqa syg.. kite tak akan gembira sentiasa. tuhan akan selang-seli kan kita dengn warna hdup. kadangkala cerah, kadangkala pudar.

Allah tak akan beri iqa dugaan kalo DIA tahu iqa tak boleh tanggung! iqa tak boleh cam ni. Kena ingat Allah SWT.

akan diberinya ganjaran pada iqa kalo iqa sentiasa tabah dan ingat dye selalu dalam dugaan yang diberi.

Besides, hidup kalo tak ada dugaan, bukanlah hidup namanya. Take it easy. Take it as your adventure.

Hidup akan boring kalo iqa sentiasa happy tanpa dugaan. :)

cik aja said... [Reply]

a fake smile can hide million tears..

oja_alia said... [Reply]

sabar ea yunk..mcm ni,,awak bawak2 istigfar..ingt Allah.mase ni kite down,takde orang kat sisi..tapi Ade Allah..die kan maha mengetahui + mendengar..awak mengadu dekat die.awak angkat tangan mohon dekat die..insyaAllah lepas solat,lepas istigfar awak pasti okeh.trust me!

awak kene ingt..ni sume dugaan kecik.awak kene tabah tau.awak kene motivasi diri awak sendiri.bukan orang lain sebab orang lain even kate paham pun tapi die tak paham sbenar2nye..yang paham adelah Allah.so..bawak2 bersabar ye..

ralf91 said... [Reply]

sabarnya...
banyakkan kepada yang maha pengasih dan penyayang...
insyaallah DIA akan tolong iqa.