Sunday, May 1, 2011

6 Rahsia Awet Muda


assalamualaikum. hello readers. hari ni jom kongsi rahsia awet muda. nak jadi muda x? ye laa, kadang2 tu ade je yg umo bru 20 tapi muka dah cam 30 kannn. kalau perempuan, mesti tak best. so, jom kite tengok apa rahsia nak nampak muda selalu :)

  • Senyum selalu
    Kalau boleh, kurangkan rasa stress.tertekan dan yang sewaktu dengannya. Orang yang hepi, yang bahagia selalu, muka dia akan nampak berseri-seri dan nampak lagi muda dari umo dia yang sebenar.
  • Bersenam
    haa, yang ni malas sikit. macam yang kita semua tawu la kan, senaman kan baik untuk kesihatan. jadi, secara tak langsung, nak awet muda, kena la rajin2 berjogging ke, shopping pon bole kot. hehe
  • Penampilan kena la menarik
    make up tu kadang2 ada jugak pentingnya. bila umo tu da meningkat, pakaila make up sikit, nipis pon jadi la, baru nampak natural kan. jangan guna make up yang tak sesuai ngan umo. kang dari nak nampak muda, jadi lagi tua :P
  • Yakin dengan diri sendiri
    kalau kita tak yakin ngan diri sendiri, sapa nak yakin ngan kita kann. so, keyakinan tu penting jugak taw.

  • Vitamin C
    Vitamin C dapat meningkatkan daya tahan tubuh, dan mengurangkan risiko diserang KANSER. Vitamin C jugak adalah agen pembentukan collagen yang sememangnya baik untuk kulit. Yang mne tak suka makan buah ngan sayur tu, rerajin lah yerr ^^

  • Rehat yang cukup
    kita seeloknya perlukan rehat at least 8 jam setiap hari untuk tidur. tidur malam ngan tidur siang tak sama taw, tidur malam bagus, tidur siang tak bagus. haha. kalau tidur tak cukup tu la yang jadi bawah mata lebam laa, kulit kering la, so sibuk camne pon, make sure ada masa untuk rehat.
so, amalkan la selalu kalau nak nampak awet muda. tapi iqa pon tak ikut sangat. kongsi2 je la bila da jumpa kan. tapi semua tips2 ni yang simple je, so semua boleh buat. selamat mencuba :)


12 comments:

www.fierapirot.bolgspot.com said... [Reply]

betul tu tips yang berguna..=)paling susah nak wt senaman..hehe..sebab malas..=0 singgah and follow u..

darxniq said... [Reply]

hahhaha..awak umur 20..tp muka macam 12 thun..wah...sweet gtu...

✿....rossa alina....✿ said... [Reply]

thanks for the tips..patutla muka saye nmpak tua sbb slalu stress..kahkahkah.. ;p

noraliza said... [Reply]

dah lama tak jogging..huhu

nur afiqah hani said... [Reply]

@niq : haha gedix arr, natured taw sy. wekk :P

@rossa : haha, xmo stress2 da ye :D

ejulz said... [Reply]

tips menarik.. :)

senyum.. senyum.. dan senyum..

nurul nadia nasir said... [Reply]

thnx share tips!sebab bab bersenam tu memang mlas nak buat!ngeh3 tu yg tembun tuhh

nur afiqah hani said... [Reply]

semua xnk brsenam :P

^^nu[dd]yra^^ said... [Reply]

tips yg berguna....yg paling penting...kena yakin kpd diri sndiri....btol x???then, mesti akan buat tips2 yg lain...hehe....

dtg sini mbalas kunjungan n follow;p

Dekcik said... [Reply]

tips yang amat berguna thanks 4 tips ..hehe..

Mek Norfa said... [Reply]

ya betul.. tips yg bagus dan sgt berguna

Bella One ♥ said... [Reply]

i suke senyum. awet muda ~ :DD