Thursday, December 2, 2010

9 sebab couple clash? jeng3!

gmbar hiasan
p/s : i love this drama. hehe


haa! mari2 . entry kali ni psal clash2 .
korg pnah putus cinta? tipulah kalau xpernah .
sapa2 yg xpernah tu, gi try putus skrg . hahahah~
maybe ramai yg nak tawu kan sbb utama boleh jadi clash2 ni.
so, setelah diselisik cket2, dpt tawu la sdikit sbnyk sbb org clash ni .


1.Wujud org ketiga

Biasala kn dengar pasal mende2 camni. Curang2 semua ni ape kes beb? Slalunya couple2 muda mesti terlibat ngan masalah camni. (I juga begitu!haha) Laki perempuan sama ja. So elak2 kan la buat camni ye!Sebab tu la kot muncul lagu cinta tiga segi tu kan? hehehehe~

2. Family matters

Ada tak antara korg yg prnah terlibat ngn kes2 camni? Contohnya, ibu bapa tak berkenan ngan pilihan korg? Actually ada jugak yg jadi camni. Bila dah tak tahan ngan family masing2, lastly clash. Kalau dah jadi camni, doa ja la yg mampu pon. Mintak hati keluarga masing2 terbuka terima pilihan kita.

3. DUIT

Ni pon jadi masalah? yes! zaman sekarang duit penting ye abang2. Bukanla nak suruh jadi jutawan, tapi kalau nk makan sendiri pon xmampu, suasah jgk . Tp kalau perempuan or lelaki yang memahami, duit x sepatutnya jadi masalah. Time dating tu, kongsi2 la kan. Nak harapkan sebelah pihak pon mana bole. Tambah2 student, duit sendiri pon blom ada. Haiya! =.='

4. Dah tak sayang

Kau tak paham ke? Dah aku tak sayang tu blah ar!! uisshhh, kasor benor tu. Bagi ja pelempang sekali, pastu blah. haha! Selalunya kes camni dikaitkan ngn muncul org ketiga la. Tapi! kalau tiap2 hari bz, untuk awek pon tak da masa, mmg bubbye je la bang. Bertempat jgk bz pon, klau benda lain boleh dibuat, tp nak call seminit pon alasan berjuta, mmg selamat tinggal romeo lah jawabnya. Bila time camni lah orang ketiga boleh menyelinap! so berhati2 lak occcaaayyyh! :)

5. Sebab muka kau dah berubah jadi xhensem/lawa

hah! ada ka sebab camni?? haha. mengong. ni mmg jenis memilih la kan. Tak pon cinta cyber. ye lah, mcm korg2 yg jumpa bf/gf dalam facebook ke myspace ke. Mesti knal dlu bru jumpa kn? Dalam gambar, perrrggghhh! tp jumpa, hampeh. Tu pon sebab2 clash jgk. So better jumpa dulu baru couple oke!

6. Kedekut

"What?! u nak masuk toilet pon pinjam 20sen i??! " Kalau dah kedekut sangat, mmg cari lain la jawabnya. Agak2 la nak berjimat pon. Kalau 20sen pon xnak kuar sendiri, ehh kau! belahhla! Yang tahan tu oke la, tp bole ke korg tahan kalau memanjang duit sndiri ja kuar? pikir skrg pikir!

7. Tidak sehaluan

Kalau dah sorg utara, sorg selatan. Camna kn? Putus ja la jalan terakhir. Tp apa2 pon, bawak2 la berbincang. Pikir balik, dulu boleh ja sehaluan, npa skrg xbole kan?

8. Anak mak

Haa! jenis ni pon susah jgk. Macam anak manja la jgk. Manja cket2 sudah la, kalau nak gi date pon ajak mak, apa kejadahnya? hahah. Buat tu tnya mak, buat ni tnya mak. kadang2 tu boleh gila jugak. (p/s : apa2 pon, hormatilah ibu anda)

9. Tak da sebab

"U, i rasa cam nak break la. Mood break kot hari ni. Tengok la esok lusa kalu i nak couple balik"
ewahh2. suka hati kau je! Sapa yg pernah jadi camni, make sure penampar cukup 3 kali, then tinggal je! kikiki~


banyak lagi sebab2 . korang pikir sendiri la eh! :)



10 comments:

lisa ^^ said... [Reply]

haha, btol2.
klakar la kaka :)

fathiah said... [Reply]

saya suke pic tu :)

bubu ieQa said... [Reply]

sbb org dlm pic 2w kannnn . hee :)

saya afi. said... [Reply]

haha this is just SO TRUE!

.::: Princess MOMOY :::. said... [Reply]

pic tu sangat kiutttt
Beza Antara HARIMAU MALAYA Dan HARIMAU MALAYSIA
Boleh ker cara ni naikkan TRAFIK ?

bubu ieQa said... [Reply]

hee dorg mmg kiut :)

♥ Funna ♥ said... [Reply]

haha point2 yg benar...mostly people breakup bcoz of dat reason la..

bubu ieQa said... [Reply]

hee really? kui3 :P

juliet. said... [Reply]

urmmm..i xpenah clash sbb ni 1st time couple. hopefully bkekalan laa..takut n taknaklah clash nie kan?? kang buang masa nak nangis move on sume..hehee

bubu ieQa said... [Reply]

hee gud lux! iqa dh pnah trbuang air mata da . mmbzir je taw :P